Metallin pinnoitus – Diffuusiopinnoitteet

Metallin pinnoitus diffuusiopinnoitteella

DiffusionCoat-pinnoitteita voidaan käyttää metallin pinnoitukseen, koneenosien sekä työkalujen liuku- ja kulutuspinnoissa, voimansiirrossa ja muoteissa. Prosessiteollisuuden käyttökohteita ovat akseliholkit, suuttimet, venttiilit, karat, pumput, suojaputket ja seulalevyt. Pinnoitteella on mahdollista pinnoittaa myös pieniä sisäpuolisia reikiä.

Diffuusio-menetelmä takaa metallin pinnoituksen kestävyyden ja kiinnipysyvyyden

Metallin pinnoitteen tärkeimpiä ominaisuuksia kulutuskestävyyden lisäksi on sen kiinnipysyvyys. Fincoatin käyttämillä diffuusio-menetelmillä kovan pintakerroksen muodostavat alkuaineet tunkeutuvat korkeassa lämpötilassa metallin pinnasta sisäänpäin, muodostaen erilaisia keraamisia yhdisteitä. Periaate on samantapainen kuin perinteisessä hiiletyskarkaisussa, mutta käytettävät alkuaineet kuten boori, vanadiini, niobi ym. tuottavat moninkertaisen kovuuden metallikappaleelle.

CVD-menetelmällä valmistamiimme titaani-pinnoitteisiin syntyy hitsauksenomainen siirtymäkerros pinnoitteen ja alustamateriaalin välille, jolloin kiinnipysyvyys on taattu.

Tarvitessasi metallin pinnoittamisen ammattilaista, käänny Fincoatin puoleen. Ota meihin yhteyttä ja kysy tarkemmin metallien pinnoittamisesta sekä pinnoitteiden sovelluskohteista!
Metallin pinnoitus onnistuu moniin eri kappaleisiin